Ader Otomotiv Kaynaklı İmalat, Kataforez Kaplama ve Toz Boya Hizmeti
Ader Otomotiv Kaynaklı İmalat, Kataforez Kaplama ve Toz Boya Hizmeti
Ader Otomotiv Kaynaklı İmalat, Kataforez Kaplama ve Toz Boya Hizmeti
SPS Group olarak bünyemizde barındırdığımız ve müşterilerimize her zaman kaliteli hizmeti sunmak için işimizi profesyonelce yürüttüğümüz firmamız olan Ader Otomotiv kuruluşunda, ilimizde Sakarya kaynaklı imalat ve kataforez kaplama gibi alanlarda çözüm ortaklarımıza hizmet vermekteyiz. Gelişen teknolojiden yararlanarak çözüm ortaklarımızın istek ve ihtiyaçlarını kalite prensipleri doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz. Bu yazımızda sizlere müşterilerimizin en çok memnun kaldığı hizmetlerimizin bazılarından bahsedecek ve detaylarına ineceğiz.
Kaynaklı İmalat Nedir?
Ader Otomotiv, proje değerlerini ön planda tutarken aynı zamanda herhangi bir kalınlıktaki parçanın değerlerine uygun olarak kaynaklı imalat sayesinde üretilmesini sağlar. Malzeme maliyetlerinin düşürülmesi, ölçülerde standart dışına çıkılması, parçaların cıvata ile birleştirilememesi gibi alanlarda kaynaklı imalat ön plana çıkmaktadır. Bu yöntemde kaynak işleminin prosese uygun olması en önemli dikkat edilmesi gereken konudur. Malzeme çeşidine uygun olan bir kaynak yöntemi tercih edilmelidir. Kaynak yönteminin seçiminin ardından belirlenen WPS’e uygun olarak bir imalat yapılmalıdır.
Kaynaklı imalat yönteminin bazı önemli hususları vardır. Sevkiyat ve taşıma süreçlerinde sıkıntıların yaşanmaması için lojistik olarak değerlendirme kesinlikle ön imalat yapılırken gerçekleştirilmelidir. İmalatın nasıl yapılması gerektiği taşıma sahaları belirlenirken hesaplanmalıdır. Saha kaynak ağızlarının açık olmaması ile birlikte saha kaynak bölgelerinin boyanmaması da oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Yapılabilecek en yanlış uygulama boyanan yüzeylerin üzerine kaynak yapılması olacaktır. Bu konu göz ardı edilse ve çoğu kişi tarafından uygulanmasa da işin kaliteli ve sorunsuz olması için bu tarz ince detaylara önem vermek gerekmektedir. Kesinlikle saha prosedürlerine uyulması gerekmektedir.
Kaynaklı İmalat Yöntemleri Nelerdir?
Teknolojinin gelişmesi sonucu elbette kaynak yöntemleri de çeşitlenmiştir. Bu alandaki en eski yöntem elektrod ile yapılan kaynak çeşidi olsa da günümüzde birçok kaynaklı imalat yöntemleri vardır.
Örtülü Elektrot Art Kaynağı
Özlü Telle Ark Kaynağı
Gaz Altı Kaynağı
TIG Kaynağı
Elektrik Direnç Kaynağı
Oksi-Asetilen Kaynağı
Elektrod Kaynağı: Seri üretimin ön planda olduğu kaynak yöntemidir. Örnek olarak yangın merdivenleri, iskeleler, mataforalar gibi metallerin kaynak işlemlerini güvenle kullanılsa da Ader Otomotiv kaynaklı imalat yöntemlerini yapılan iş ve malzemeye göre kullanmaktadır.
Gaz Altı Kaynağı: Elektrik ark kaynağına göre çok hızlıdır ve genellikle metal imalat sanayinde oldukça tercih görür. Kaynak işlemlerinde gereken ısının sarf edilen bir elektrodun iş parçasına teması ile erimesi sonucu iki metal arasının doldurulması yöntemidir.
TİG Kaynağı: Tüm metal türleri için tercih edilebilir. Mukavemet gücünü Tungsten Elektrod’dan alır. Cürüf ve çapak olmaksızın yüksek kalitede kaynak işçiliği sağlar.
Kataforez Kaplama Nedir?
Bu yöntemin en büyük avantajı üretilen parçaların paslanmasını önlemesidir. Malzemeyi yüksek nem ve tuza karşı koruyan kataforez işlemi ana kaplama ve toz boya gibi son adımdan önce birincil astar kaplama yerine kullanılabilir. Bu uygulamadan sonra kaplamanın ışınlara karşı korunmasının sağlanmaması durumunda yaş veya toz son kat kaplaması da yapılması gerekebilir. Otomobil sanayi başta olmak üzere birçok makine ekipmanları, tarım makineleri ve dayanıklı tüketim ürünleri gibi pek çok alanda kataforez kaplama tercih edilir. Bu yöntem metali korozyona karşı daha dirençli bir hale getirmektedir.
Kataforez kapama ve toz boya ile ilgili en çok sorulan sorulardan birisi Kataforez kaplama ve toz boya arasındaki fark nedir sorusudur. Bunun açıklamasının daha iyi yapılabilmesi adına toz boya hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
Toz Boya Nedir?
Yaş boyanın tam tersi özellikleri taşıyan ve uygulama esnasında toz halinde bulunan boyalara, toz boya denir. İçerisinde solvent bulunmamaktadır ancak pigmentler, reçine ve modifiye edici ajanlar vardır. Isı ve elektrik yoluyla kenetlenerek sürekli bir boya filmi tabakası oluşturan boya toz boyadır. Uygulanmasının verimi oldukça yüksektir. Toz boyadan hiçbir kayıp olmadan uygulanması yapılabilir ayrıca akıntı olmadan bir katta kalın boya atılabilir. Solvent kullanımı temizlik esnasında oldukça düşüktür. Hızlı bir biçimde kuru ve kürlenmesi için fırında yüksek sıcaklıklar ile birlikte kontrollü bir şekilde bu işlem gerçekleştirilebilir.
Ader Otomotiv; yılların tecrübesi ve uzman ekip arkadaşlarıyla beraber kataforez kaplama, kaynaklı imalat ve toz boya alanında işlemleri profesyonel olarak yürütür. Kalite yönetimi ve müşteri memnuniyeti esaslı çalışmalarını yürüten Ader Otomotiv, çözüm ortaklarına hizmet verir.
Bütün hizmetlerimizi keşfetmek ve detaylı bilgi almak için Ader Otomotiv internet sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.